Hvordan beregner jeg pip-værdien?

Du kan beregne pip-værdien for en handel ved at anvende pipberegneren og angive antal enheder i feltet "Trade size" (Handelsstørrelse).

Kendskab til pip-værdien kan hjælpe dig med at beregne provisionen pr. handel.

Formlen er som følger:

• Instrumenter kurssat til 4 decimaler: Enheder X 0,0001 X konvertering til USD = pip-værdi
  • Instrumenter kurssat til 3 decimaler: Enheder X 0,001 X konvertering til USD = pip-værdi
  • Instrumenter kurssat til 2 decimaler: Enheder X 0,01 X konvertering til USD = pip-værdi
  • Instrumenter kurssat til 1 decimal: Enheder X 0,1 X konvertering til USD = pip-værdi

Instrumenter, der har USD som noteringsvaluta (anført næstefter basisvalutaen), kræver ikke konvertering, og derfor er "konvertering til USD"-værdien 1.

Eksempel 1: Lad os beregne pip-værdien for en GBP/USD-handel med 7.000 enheder.

GBP/USD er kurssat til 4 decimaler, så vi multiplicerer antallet af enheder med 0,0001.

7.000 enheder X 0,0001 = 0,7

GBP/USD har USD som noteringsvaluta, så konvertering er ikke nødvendig.

0,7 X 1 = pip-værdi på 0,70 USD

Eksempel 2: Lad os beregne pip-værdien for en GBP/JPY-handel med 7.000 enheder.

GBP/JPY er kurssat til 2 decimaler, så vi multiplicerer antallet af enheder med 0,01.

7.000 enheder X 0,01 = 70

GBP/JPY har JPY som noteringsvaluta, så vi skal konvertere dette tal til USD, som er din eToro-kontos basisvaluta.

70 X 0,0093 (aktuel JPY/USD-valutakurs i skrivende stund) = pip-værdi på 0,65 USD

For oplysninger om, hvordan man beregner antal enheder for en handel skal du klikke her.