Hva eier jeg når jeg kjøper aksjer på eToro?

Når du åpner en KJØP-posisjon (lang) uten giring på en aksje, innebærer det at du investerer i det underliggende aktivumet, og aksjen kjøpes i ditt navn. Dette gjelder også for brøkdeler av aksjer: På eToro kan du for eksempel investere så lite som $ 50 for å kjøpe en del av en aksje som koster $ 1000 per enhet.

Når du åpner en KJØP-posisjon (lang) uten giring på en askje, betaler du null kommisjon* — ingen påslag, intet engangsgebyr, intet administrasjonsgebyr.

eToro tilbyr også flere funksjoner ved hjelp av CFD-handel. Med CFD-er kan du åpne SALG-posisjoner (kort) og bruke giring. Husk at hvis du eier aksje-CFD-er, eier du ikke selve aksjen. Alle CFD-handler merkes som «CFD» i handelslinjen.

eToro er en handelsplattform og ikke en børs eller et marked. Dette innebærer at du kun kan kjøpe og selge aksjer på eToros handelsplattform. Det er ikke mulig å bevege åpne posisjoner ut fra eToro-kontoen din til en annen megler eller en annen person. Hvis du åpner en aksjeposisjon på eToro, får du verken et aksjeutstedelsesbevis eller tildelt stemmerett. Men dersom selskapet gir utbytte, vill saldoen din bli oppdatert i henhold til hva du eier.

*Merk:

Null provisjon tilbys til kunder av eToro (Europe) Ltd, eToro (UK) Ltd og eToro AUS Capital Pty Ltd (AFSL 491139).

For kunder av eToro AUS tilbys kun aksjer omsatt på børser i USA som underliggende aktiva og uten provisjon. Handel med disse aksjene tilbys av eToro Service (ARSN 637 489 466) som drives av Gleneagle Asset Management Limited ABN 29 103 162 278, og markedsføres av eToro Australia Pty Ltd. CAR 001281634. Les vår FSG og PDS før du bestemmer deg om du vil handle med oss. Alle andre aksjer tilbys som derivater og medfører provisjon.

Null provisjon gjelder ikke shorthandel eller girede posisjoner. Null provisjon betyr at det ikke belastes meglerkurtasje ved åpning eller lukking av posisjoner. Andre gebyrer kan påløpe. For mer informasjon om gebyrer, klikk her. Kapitalen din er utsatt for risiko.

I tillegg gjennomføres alle aksjehandler på Milanobørsen (Borsa Italiana), Helsingforsbørsen, Københavnbørsen og Oslo Børs som CFD-er, uansett hvordan kontoen er regulert. Alle aksjehandler som åpnes av brukere bosatt i følgende land, tilbys kun som CFD-er: Afghanistan, Angola, Hviterussland, Elfenbenskysten, Irak, Liberia, Myanmar, Nauru, Nigeria, Sierra Leone og Zimbabwe.

Klikk her for å finne ut hvilken regulering som gjelder for din konto.