Hva er margin call?

En margin er den delen av egenkapitalen på kontoen din som er påkrevet for å beholde åpne posisjoner. Du trenger tilstrekkelig egenkapital på kontoen for å kunne handle fritt.

I sjeldne tilfeller kan markedsforhold føre til at egenkapitalen blir negativ. I slike tilfeller vil eToro utføre et margin call. Det innebærer at eToro lukker alle dine åpne handler og suspenderer handel på kontoen din. Du vil ikke kunne handle før alle handler er lukket og egenkapitalen ikke lenger er negativ.

Eksempel: dersom egenkapitalen din er -$50 og verdien på dine åpne posisjoner når $50 eller mindre (inkludert urealisert gevinst) vil eToro lukke alle åpne posisjoner for å unngå at kontoen din får negativ egenkapital.

Les mer om krav til margin i våre Vilkår.

Hva er egenkapital?

Egenkapitalen din er den totale verdien av pengene dine, inkludert investerte og ikke-investerte penger + urealisert P/L (fortjeneste/tap). Du kan til enhver tid sjekke egenkapitalstatusen din på eToro-plattformen ved å klikke på «Ta ut penger»-fanen til venstre og så klikke på «Vis fordeling».

Hva skjer hvis du når margin call?

Hvis du nærmer deg en margin call (når en egenkapitalbalanse på 20 %) vil du få et varsel om margin call på plattformen. Du kan da bestemme om du vil unngå en margin call ved å lukke posisjonene selv eller å sette inn mer penger. Dersom du når margin call, vil vi lukke alle de åpne handlene dine og suspendere handel med kontoen din. Så fort alle handler er lukket vil vi vurdere egenkapitalen din. Dersom den fortsatt er negativ og kontoen din er kvalifisert for det, vil vi absorbere tapet og tilbakestille egenkapitalen din til null som en del av retningslinjene våre for beskyttelse mot negativ saldo. Du vil kunne handle igjen når egenkapitalen ikke lenger er negativ.

Kan du nå margin call når du har positiv total egenkapital?

Ja. En margin call oppstår når du ikke har nok egenkapital på kontoen din. Tallet nede til høyre på Overvåkningslisten og Porteføljen er kontoens egenkapital og inkluderer alle eToro-kreditter du har mottatt. Dersom den totale egenkapitalen din omfatter eToro-kreditter, er det mulig å nå margin call selv om tallet for total egenkapital er positivt, siden marginen beregnet kun basert på din egentlige egenkapital.

Hvordan kan du unngå en margin call?

For å unngå en margin call må du sørge for å ha tilstrekkelig egenkapital på kontoen din. Sjekk med jevne mellomrom egenkapitalstatusen din og vær på vakt hvis du mottar et varsel om margin call fra eToro. Dersom du har andre spørsmål om margin calls kan du kontakte eToros kundeservice.