Hoe stel ik de Stop Loss in?

Een Stop Loss (SL) is verplicht op elke positie, met uitzondering van KOOP-posities zonder hefboom.

In dit voorbeeld beleggen we $ 1000 in een KOOP-positie in platina - dit houdt in dat we verwachten dat de koers van platina zal stijgen.

1. Klik op STOP LOSS om uw SL in te stellen voor een specifieke koers op de markt. Typ een koers in of gebruik de knoppen + en - om de SL één pip per keer aan te passen. In dit voorbeeld is de SL ingesteld op een koers van 484,3. Dus als de koers zakt naar 484,3 wordt de Stop Loss geactiveerd en wordt de positie automatisch gesloten.

1. U kunt ook op de knop BEDRAG klikken om de SL te bekijken en in te stellen als geldbedrag. In dit voorbeeld staat een SL-koers van 484,3 gelijk aan -$ 500 – dit houdt in dat als de transactie $ 500 verliest, de Stop Loss geactiveerd wordt en de positie automatisch gesloten wordt.

1. Omdat dit een KOOP-positie is zonder hefboom, kunt u op Geen SL klikken om de Stop Loss volledig weg te laten.

Zolang de transactie open is, kunt u de Stop Loss op elk moment aanpassen. Volg daarvoor de volgende stappen:

• Klik in uw portefeuille op de betreffende transactie om het venster 'Transactie bewerken' te openen.
  • Klik op STOP LOSS. Indien er nog geen Stop Loss is ingesteld en u een SL wilt instellen, klikt u op SL instellen.
  • Pas uw Stop Loss-instelling aan.
  • Klik op Bijwerken om de wijziging op te slaan.

Houd er rekening mee dat wanneer de transactie eenmaal geopend is, het mogelijk is om uw Stop Loss in te stellen boven de maximale Stop Loss die was toegestaan bij het openen van de transactie. Hierbij wordt er geld afgeschreven van uw beschikbare saldo. Klik hier voor meer informatie.