Släpande Stop Loss

Släpande Stop Loss (TSL) är en spännande funktion som vi har lagt till som svar på feedback från våra värdefulla handlare.

Släpande Stop Loss fastställer Stop Loss-ordern till ett fast antal pips över eller under marknadskursen, beroende på om positionen är SÄLJ eller KÖP. Så länge marknaden rör sig till din fördel, rör sig din Stop Loss med den och bibehåller samma låsta pip-avstånd från den aktuella marknadskursen.

Om du till exempel sätter en TSL för en KÖP-position, ökar din Stop Loss med marknaden i pip-steg om en. Det är därför det kallas ”Släpande” SL, eftersom din Stop Loss stiger med priset när det stiger. Om marknaden däremot rör sig i motsatt riktning, dvs. om kursen faller, kommer din Stop Loss inte att ändras och en stängningsorder skickas när din Stop Loss uppnås.

Du kan välja att sätta en Släpande Stop Loss så snart du öppnar en affär eller när som helst därefter. Allt du behöver göra är att klicka på ”Stop Loss” i fönstret ”Öppna affär” så visas TSL-rutan under den. Varje gång du ändrar din Stop Loss manuellt medan TSL är aktiverad, uppdateras pip-avståndet mellan din Stop Loss-kurs och den aktuella marknadskursen i enlighet med detta.

För en köpposition stiger din TSL med kursen i steg om en pip och för en säljposition faller den med kursen i steg om en pip. Det är viktigt att komma ihåg att din Stop Loss inte ändras om marknaden rör sig mot dig.

Om du vid något tillfälle väljer att aktivera eller inaktivera TSL för en befintlig affär, klickar du bara på den blå inställningsikonen längst till höger om handelslinjen i din portfölj för att få fram fönstret ”Redigera affär”.