Bitcoin daalt sterk terwijl de wereldwijde markten in zwaar weer zitten – Crypto Wekelijks overzicht, 10 januari 2022

Chainlink stijgt 18% temidden van bloedbad op cryptomarkt

Het nieuwe jaar is onrustig begonnen deze week, waarin Bitcoin daalde naar $42K na de publicatie van de notulen van een vergadering van de US Federal Reserve.

Volgens de opmerkingen kan verwacht worden dat de FED de inflatie gaat aanpakken door de rentevoet eerder dan verwacht te verhogen en de balans van $9 biljoen actief gaat terug brengen. Deze bom was het startsignaal voor de verkoop van aandelen en op de cryptomarkt, waarbij Bitcoin daalde terwijl onrust in Kazachstan en zwakte van de vastgoedsector in Chinabijdroegen aan de onzekerheid. Desondanks publiceerden zowel Bloomberg en Goldman Sachsbullish verwachtingen op de lange termijn dat Bitcoin $100K zal bereiken en voormalig wereldkampioen schaken Gary Kasparaovzei dat hij niet verbaast zou zijn als crypto de dollar binnen tien jaar zal vervangen.

Elders deed Ethereum het veel slechter dan Bitcoin met 16% verlies, en veel altcoins daalden nog meer. Een van de weinigen die er ongehavend uitkwam, was Chainlink, die bijna 20% steeg nadat er grote plannen werden aangekondigd voor het komende jaar.

De hoogtepunten van de week

  • Chainlink stijgt met 19% terwijl cryptomarkt inzakt
  • Notulen FED zorgen voor verkoop van aandelen en crypto

Chainlink stijgt met 19% terwijl cryptomarkt inzakt

Terwijl de veranderende macro-omgeving het grootste deel van de cryptomarkt onder druk zette, bewoog Chainlink in de tegenovergestelde richting om het $28-punt weer te bereiken.

Het orakel-token ondervindt voordeel van een recente presentatie waarin mede-oprichter Sergey Nazarov onthulde dat het project de $75 miljard overstegen heeft in  TVS (total value secured) verdeeld over meer dan 1000 projecten.

Daarnaast kondigde Nazarov grote plannen aan voor het komende jaar. Hieronder is de vrijgave van staking-beloningen en een nieuwe interoperabele berichtenstandaard die de groei van Chainlink in meerdere verschillende blockchains kan katalyseren.

Notulen FED zorgen voor verkoop van aandelen en crypto

Nadat de notulen van de vergadering in december van de FED woensdag werden gepubliceerd, zakten de grote aandelen en cryptomarkten in elkaar.

Op de vergadering kaartten beleidsmakers de mogelijkheid aan van het reageren op inflatie door de rentevoet sneller te verhogen dan eerder werd geanticipeerd, en het terugbrengen van de balans van $9 biljoen van de FED.

Deze verandering in de macro-omgeving heeft een massale vlucht naar veilige havens ingeluid, waarbij Bitcoin en crypto – die “zich gedroegen als risicoactiva” volgens de nieuwe beleggingsanalyst van eToro Callie Cox – het aflegden tegen meer traditionelere beleggingen.

De komende week

Inflatiezorgen zullen de prijzen blijven domineren in de komende week.

Op dinsag kan de hoorzitting met Voorzitter Jerome Powell meer duidelijkheid bieden over de toekomstige monetaire beleid, en woensdag kan voor nog meer volatiliteit zorgen omdat belangrijke Amerikaanse inflatierapporten gepubliceerd worden.

Volgens macrohandelaar Alex Krüger kunnen lager dan verwachte inflatiecijfers zorgen dat “prijzen kunnen gaan stijgen”, maar andere kant, hoger dan verwachte inflatie betekent nog meer zwaar weer voor Bitcoin.

251 Visninger